Call Me Maybe : Marr (:
Bonjour peeps :)

Le' Marr



C'mon Mar (: Twittaaa Pftt

Mar here , Leave footprints k . Wanna make friends , yeahh . Follow me on twitter - @mar_kechikk (:


Bigfoots!

Hey yooo . Follow me lahh k :)


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: SitiSyuhadah
Re-Edited By: Mar Kechikk
Others: Kemetot Little Girl


Bosannnnnnnn! Hm :(


 hm taylorswift , i hope nxt year dia buat tour dekat Mal hm :)

K haii there. It has a been a quite long time hm tak tak lupe pun kat belog ni lewwlsss 
k srsly malam ni bosan hell huwaa :( my bebigirlsss semua tak on9 , wc? malas ahh nak buka hm
my darling pun tak on , our last conversation pun tadi sebelum dia pergi solat jumaat hm :(
i just miss him so much :( Its hard to go through everything without him :/ Cehh ayat kemain lewwlss aha
Tadi petang I made a long note and an edited pictures with all of our memories kat tangga , waktu supernova party , gambar polaroid kite hm iwillmiss2013 :(  Yep! I made all of that just to show him during 31/12. Katanya dia tak tahan rindu sangat nak jumpa naik sekolah nanti hm dontknow lahh darling , 
taksure boleh jumpe ke tak sorry :( But nvm nanti same kelas boleh pandang setiap hari aha bengong -,- 
hm i miss my girls too. yass , aishah , pieqa , maria , anis , iera , jieya , teena , dayah , misya , alia and semua ahhh! Haihh senang cerita I miss SUPERNOVA :( Huwaaaa. Takpe sabar Mar sabar lagi berape hari jehh , takkan tak boleh tahan kut hm. Tadi waktu tuition stress gile aha dengan hw tak siap memang kene marah dengan cg. aha lewwlss then balik jehh terus main badminton dengan ridhwan aha angin kuat hell then we sarcastically decided to not play today haihhh esok ridhwan kene pergi sekolah bayar yuran and all so act. pergi skpr lahh haihh memang ah aku nak ikut nak jumpe cg. lame semua haihh rindu bro rindu hm entahlahh i dont think this holiday is fun :( Dengan tak pergi holiday memane , ye ahh kakak dengan abang waa exam so cancelled all plan , Haiihh plan nak pergi phukett dengan australia kot hm takpeahh nxt time :") K srsly sakit tangan , nvm we'll meet one day before balik sekolah k (: Kbyeeee Assalammualaikum :*




My babyyy Tammmmm :*

Morningggggg :* Hmm breakfast? bath? done?
Hahaaa mesti belummmm ;p eheee mee ofclahh belum . 
Hmm k just nak story mory about my babyyyy gegirlll :*
The one who's been with me through up and downs .Hmm semalam suruh dia describe me then look what she described :)
see aww panjang gileee hmm yup she's my bayyy tammmm dont take her away from me .
selalu dating dengan dia dekat tangga depan kelas sampai ade org tegur lagii "cantik pemandangan " ahaa bodoh -,-
hmm k dayahh ni hotstuff lawa ofc pandai funny sporting gileeee and most of all talkativeeee ahahaa dia ni netballers ofc and my abang ipar's so takyahh nak gegedik dengan dia ehhh tumbuk kanggg ;p bhahaha hmm si gile ni same dorm dengan aku dari tahun lepas and maybe until form5 but ill never get bored looking at her face :) Hmm dia ni lagii kuat merajuk kuat mengamuk ahahaha ni bukan kucing je tak berani lalu beruk pun tak berani nak datang lalalala ~ hehe hmm most of all selalu karaoke dengan diaa ahaha nyanyi nyanyi kat wc waahhh mama pun pelik kenape aku nyanyi kat fonnnn haha dia sorang jelahh yang aku boleh ajak camwhore dia sorang je layaannn haha dia pun selalu tolong aku dengan hmm kalau aku merajuk dengann hmm dia yang pujuk ahaha kemainnn lagi ahaha well like she said kiteorg ni mcm ade chemistry sakit same sedih same happy same tak percaye tengok macam haritu aku sakit perut semua bagai dia pun same muntah muntah lagiii tapi kalau aku sakit dia selalu ade untuk aku haritu waktu kaki kene sengat lebah memanglahh tempangg ennn -,- dia yang bawak aku jalan mane mane dia yang tolong pegang aku supaye aku tak jatuh hmm dia sorang jeee boleh buat semua tuuu thanks babyyyy akuu sayangg kauuu sampaii matii ahhh ehheee k assalammualaikum :*

27/11

Haaluuuuu :D Its been a long time there :")
Hmm k 27/11 was my sis's birthdayyyy so happy birthdayy sisssy :> 
Bought her a red sparkling shawl she always wanted i guess bhahaha 
hmm anyway waktu tu lakkk budak Supernova hanggggggg :3 
It was a pretty great dayyyy :) 
Pagi tu berkumpul kat depan starbucks . Me , Dayah , Yan , Buzok and Keko was the first one to arrive haha well on time maahhh 
k then tunggu until yang lain sampai
after that terus gi makan while budak lelaki sibuk dengan boling 
lepastuuu semua dengan urusan sendiri tangkap gambar and all
after that pergi main lasertag k lasertag was superblyyyyyyy awesome like hell :))
Hahaaa but before that I had a little fight with Irfan , nasib baik dia pujuk sebelum mainnn haha thats why i lappp him :* k lagi satu lakkk babyyyy taammmm dia taknakk  masuk haiyaaaa semua orang dah pujuk dia tetapi tetap taknak mainnnn boyfie dia pun dah pujuk like hell tapi still saying no . 
hmm so takkan nak pakse pakse lakk kann ? so we keep on playing . 
bile masuk semua gelap and it was an awesome game with them haha ofc budak lelaki menang :>
Hahaaa then bile otw keluar dri tempat tu , irfan bagi glowstick warne merah .
so shomeelll ahaha thanks honey :*
Then balik tu semua lepak kat mcd . fathul lak tetibe mengidam cupcake hmm so temanlahh dia cari memanglahh tak jumpe kannnn -,-
after that pergi karaoke , hmm it was the worst nightmare evaaaaaaaaahhh !
tempat tu scary gileeee -,- bile kat luar baru teringat beg tertinggal kat dalam , takkan nak masuk sesorang kott scary whoaaa so nasib baik ipann teman masukk , ahhh protectiveeee :*
but anyway its a really great awesome dayyy ! That's all i guess :* Assalammualaikum and night night :)

Dayahhh :/

Berkawan memang seronokkan? Dapat ramai kawan pon seronok sangat . Tapi bila sampai bab bergaduh tu yang tak best . Masing-masing tarik muka . Tak bertegur . Buat hal masing-masing and blablabla yang seangkatan dengannya .

Pastu bila gaduh dengan manusia yang gubra mesti dia cepat-cepat nak pujuk kawan dia yang tengah marah tu . Kes takut hilang kawan la ni . Tapi malangnya niat baik dia tu lebih menjadikan suasana jadi separah perang dunia ke-2 . Benda kecik jadi besar . Demi mengelakkan itu semua, let's check it out tips ni . Jangan tak tahu, nak memujuk pon ada cara tau .

.
.
.
.

  • Biarkan seketika
Lepas je berlaku pergaduhan/pertengkaran/percakaran and apa-apa jela yang boleh affect hubungan korang, JANGAN ( siap highlight lagi ) terus tegur kawan korang tu . Bia dia ' sejuk ' dulu . Konsep dia sama je dengan jangan masukkan air dalam water cooler masa water cooler tu panas . Karang...bila dia dah membuak-buak habis hilang la muka cantik/hensem korang . Alaaa dun wori la, kalau kawan korang tu sayangkan korang, dia takkan merajuk lelama punya . Percaya la .

  • Bertolak ansur
Perkara ni memang penting . Aku rasa dah macam nasihat basi . Sikit-sikit tolak ansur, sikit-sikit tolak ansur sampai bila nak bertolak ansur ni? Sampai ada yang marah-marah bila kita cakap pasal tolak ansur ni . Sayang,sayang,sayangku sekalian, tolong la, please la buang sifat ego tu . Ok la, kalau taknak buang pon tolong la rendahkan sikit ego tu dan tingkatkan kesabaran . Tak rugi . Seriously . Lagi pon apa yang akan kita dapat kalau ego tinggi melangit ? Cuma dapat sakit hati je . Rasulullah pon mudah je memaafkan sahabat-sahabat dia . Tak rugikan kalau kita yang mintak maaf dulu sebab semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, MEMAAFKAN ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat . ( Khalifah Abdul Malik bin Marwan )

  • Jaga Bahasa
Kalau hati kita tengah ' panas ' dengan dia, jangan g jumpa dia . Takut ayat ntah apa-apa je yang kita keluarkan . Bila dah reda, barula g jumpa dia . Masa nak bercakap tu guna bahasa yang elok . Budi bahasa amalan kita .

  •  Berjanji
Bila dah settle sume benda, ' api pon dah padam', suasana pon dah sesejuk kutub utara yang sekarang ni pon dah tak berapa nak sejuk, teruskan keceriaan hari itu dengan perjanjian antara korang dengan kawan korang tu . Berjanji untuk tidak mengulangi perbuatan yang sama . Nobody's perfect right ?

Yeahh , act. tengah gaduh dengan besties sorang ni ---> Dayahh :/


Tolong a Dayahh , you know I can't live without you , malaslahh nak gado gado niii :/ K , hope Allah lembutkan hati kau :) Assalammualaikum :))


3 days to go :)

Yeayyyyyyy ! Dah nk Rayaaaa , but sadly Ramadhan dah habissss :/ Hmm , so di sini saya , Mardiana Abdul Rahim ingin meminta maaf kalau ade buat salahh dgn you all , kalau ade terpost bende yang menyakitkan hati korunk , ade yg terase . So , im so so so sorry . Tak berniat ponn nk memerli or anything at sesiape . Again , I'm sorry for all my wrongdoings :/ I promise and i'll try my very best not to repeat the same mistake . So , you alls balik kampung bile ? Kat mane ? Dengan sape ? Ofc lahh family *tepukdahi :P Anyways , saya balik kampung kt Penang . Yepp , both parents kt sane . Papa Seberang Perai and Mama Georgetown ^^ Saya balik esok  , how about you guys ? Bile balik ? So it's like this is the last day for this week nk tulis post sbb esok balik sampai hari ahad :/ Lame kannn , nvmd . I'm still on at Path - Mardiana Rahim , Twitter - @mar_kechikk , Instagram - strawberry0reo , FB - Mardiana Abdul Rahim (auwwchakk) and bende lainnn . Blablaabaaa . So , keep in touch k :) Ermm , okaay then . SelamatHariRaya . Assalammualaikum ^^ Pen off :)